AKTS - Uluslararası Mutfaklar

Uluslararası Mutfaklar (TOUR419) Ders Detayları

Ders Adı Ders Kodu Dönemi Saati Uygulama Saati Laboratuar Hours Kredi AKTS
Uluslararası Mutfaklar TOUR419 3 0 0 3 6
Ön Koşul Ders(ler)i
N/A
Dersin Dili İngilizce
Dersin Türü N/A
Dersin Seviyesi Lisans
Ders Verilme Şekli Yüz Yüze
Dersin Öğrenme ve Öğretme Teknikleri Anlatım, Gösteri, Tartışma, Soru Yanıt, Uygulama-Alıştırma.
Dersin Koordinatörü
Dersin Öğretmen(ler)i
  • Yrd. Doç. Dr. Gonca Güzel Şahin
Dersin Asistan(lar)ı
Dersin Amacı Klasik pişirme yöntemleri ile birlikte uluslararası servis ve hazırlama yöntemleri.
Dersin Eğitim Çıktıları Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler;
  • Yerleştirme kriterlerini açıklamak
  • Sıcak ve soğuk mutfakları açıklamak
  • Uluslararası mutfak çeşitlerinin(Fransız,Güney Amerika,Çin, Hindistan, İtalya, Uzak Doğu Mutfakları) ve yiyecek gurublarının getirilerin açıklamak
  • Gıdaları sınıflandırmak
  • Gıda sakalama yöntemleerini açıklamak
Dersin İçeriği Öğrenciler güvenlik, hijyen, menu planlama, yemek pişirme prensipleri ile çeşitli kültür ve mutfaklardan yiyecek hazırlama ve sunma çeşitlerini öğrenecekler.

Haftalık Konular ve İlgili Ön Hazırlık Çalışmaları

Hafta Konular Ön Hazırlık
1 Temel Kavramlar Konu 1
2 Uluslararası Mutfak Çeşitleri Konu 2
3 Fransız mutfak ve gıda gurublarının özellikleri Konu 3
4 Fransız Mutfağı ve örnek uygulamalar Konu 4
5 Güney Amerika Mutfak ve gıda gurublarının özellikleri Konu 5
6 Güney Amerika mutfağı ve örnek uygulamalar Konu 6
7 Ara Sınav Ara Sınav
8 Çin mutfak ve gıda gurublarının özellikleri Konu 7
9 Çin mutfağı ve örnek uygulamalar Konu 8
10 Hint mutfak ve gıda türleri Konu 9
11 Hint mutfağı ve örnek uygulamakar Konu 10
12 İtalyan muftak ve gıda gurublarının özellikleri Konu 11
13 İtalyan mutfağı ve örnek uygulamalar Konu 12
14 Uzak Doğu Mutfak ve gıda gurublarının özellikleri Konu 13
15 Tekrar Tekrar
16 Tekrar Tekrar

Kaynaklar

Ders Kitabı 1. Jeremy, Maceigh.(2009) International Cuisine,1 st Ed. Cengage learning, New York.

Değerlendirme System

Çalışmalar Sayı Katkı Payı
Devam/Katılım 1 20
Laboratuar - -
Uygulama - -
Alan Çalışması - -
Derse Özgü Staj - -
Küçük Sınavlar/Stüdyo Kritiği - -
Ödevler - -
Sunum - -
Projeler - -
Rapor - -
Seminer - -
Ara Sınavlar/Ara Juri 1 35
Genel Sınav/Final Juri 1 45
Toplam 3 100
Yarıyıl İçi Çalışmalarının Başarı Notu Katkısı 55
Yarıyıl Sonu Çalışmalarının Başarı Notuna Katkısı 45
Toplam 100

Kurs Kategorisi

Temel Meslek Dersleri
Uzmanlık/Alan Dersleri
Destek Dersleri X
İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
Aktarılabilir Beceri Dersleri

Dersin Öğrenim Çıktılarının Program Yeterlilikleri ile İlişkisi

# Program Yeterlilikleri / Çıktıları Katkı Düzeyi
1 2 3 4 5
1 Turizm yönetiminde anlama, Öğretme ve teknik konsept kullanma becerilidir X
2 Turizm organizasyonlarını anlama, yönetim teknikleri tasarlamada ve uygulamada becerilidir. X
3 Turizm yönetiminde anlatmanın yanı sıra uygulamada planlamayı, organizasyonu, yürütmeyi, koordine etme ve kontrol fonksiyonlarını anlamayı sağlar X
4 Turizm yönetiminin stratejik, taktiksel ve eylemsel boyutlarını anlamayı sağlar X
5 Turizm endüstürisindeki modern teknikleri ve teknolojik düzenleri kullanmayı sağlar X
6 Etkin uygulama, takım bilgisi ve alternatif turizm alanlarındaki yetenekleri artırır X
7 Turizm yönetiminde teorik çalışmaların yanı sıra pratiğe odaklanır X
8 İletişim becerilerini artırır X
9 Turizm endüstürisindeki eğilimi anlamayı sağlar X
10 Turizm endüstürisindeki kalite bilincini oluşturur X
11 Turizm endüstürisindeki iş ahlakı ve sosyal sorumluluğu benimsenmesini sağlar X
12 Turizm yönetiminde takip eden alanladan en az birinde etkin uygulama yeteneği, iş bilgisi ve becerileri sağlar: servis, pazarlama, finans, insan kaynakları ve muhasebe X

ECTS/İş Yükü Tablosu

Aktiviteler Sayı Süresi (Saat) Toplam İş Yükü
Ders saati (Sınav haftası dahildir: 16 x toplam ders saati) 16 5 80
Laboratuar
Uygulama
Derse Özgü Staj
Alan Çalışması
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi 16 4 64
Sunum/Seminer Hazırlama
Projeler
Raporlar
Ödevler 2 5 10
Küçük Sınavlar/Stüdyo Kritiği
Ara Sınavlara/Ara Juriye Hazırlanma Süresi 1 10 10
Genel Sınava/Genel Juriye Hazırlanma Süresi 1 15 15
Toplam İş Yükü 179