AKTS - Konaklama İşletmelerinde Yiyecek, İçecek Yönetimi
Konaklama İşletmelerinde Yiyecek, İçecek Yönetimi (TKİŞ207) Ders Detayları
| Ders Adı | Ders Kodu | Dönemi | Saati | Uygulama Saati | Laboratuar Hours | Kredi | AKTS |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Konaklama İşletmelerinde Yiyecek, İçecek Yönetimi | TKİŞ207 | 3. Dönem | 1 | 0 | 0 | 3 | 7 |
| Ön Koşul Ders(ler)i |
|---|
| N/A |
| Dersin Dili | Türkçe |
|---|---|
| Dersin Türü | Zorunlu Bölüm Dersleri |
| Dersin Seviyesi | Ön Lisans |
| Ders Verilme Şekli | Uzaktan |
| Dersin Öğrenme ve Öğretme Teknikleri | Anlatım, Gösteri, Tartışma, Soru Yanıt. |
| Dersin Öğretmen(ler)i |
|
| Dersin Amacı | Bu dersin amacı yiyecek-içecek hizmetleriyle ilgili temel bilgi ve becerileri öğrencilere kazandırmaktır. Aynı zamanda bu ders, ileri seviyede yiyecek-içecek servisinin bilgilerini ve deneyimlerini de öğrencilere kazandırır. |
| Dersin Eğitim Çıktıları |
Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler;
|
| Dersin İçeriği | Yiyecek ve İçecek sektörü, müşterinin rolü, yiyecek |
Haftalık Konular ve İlgili Ön Hazırlık Çalışmaları
| Hafta | Konular | Ön Hazırlık |
|---|---|---|
| 1 | Yiyecek-İçecek sektörü | Konu 1 |
| 2 | Müşterinin Rolü | Konu 2 |
| 3 | Yiyecek-İçecek Organizasyonu ve Sistemleri | Konu 3 |
| 4 | Beslenme ve Yiyecek Sektörü | Konu 4 |
| 5 | Yiyecek Sektöründe Sanitasyon | Konu 5 |
| 6 | Ara Sınav | Ara Sınav |
| 7 | Menü Planlaması | Konu 6 |
| 8 | Satın Alma ve Depolama | Konu 7 |
| 9 | Yiyecek Hizmetinde Ekipman | Konu 8 |
| 10 | Yiyecek Servisinde Prosedürler | Konu 9 |
| 11 | Servis Çeşitleri | Konu 10 |
| 12 | İçecek Servisinde Prosedürler | Konu 11 |
| 13 | Hizmet Yönetimi | Konu 12 |
| 14 | Güvenlik ve Temizlik | Konu 13 |
| 15 | Maliyet Yönetimi | Konu 14 |
| 16 | Final Sınavı | Final Sınavı |
Kaynaklar
| Ders Kitabı | 1. Introduction to Food and Beverage Service, G. Brown, K. Hepner, A. Deegan, Longman , 1999 |
|---|---|
| Diğer Kaynaklar | 2. Food and Beverage Service,D. Lilli crap, J. Cousins, R. Smith, ELST Publihers, 1998 |
Değerlendirme System
| Çalışmalar | Sayı | Katkı Payı |
|---|---|---|
| Devam/Katılım | 1 | 5 |
| Laboratuar | - | - |
| Uygulama | - | - |
| Alan Çalışması | - | - |
| Derse Özgü Staj | - | - |
| Küçük Sınavlar/Stüdyo Kritiği | 1 | 10 |
| Ödevler | - | - |
| Sunum | - | - |
| Projeler | - | - |
| Rapor | - | - |
| Seminer | - | - |
| Ara Sınavlar/Ara Juri | 1 | 20 |
| Genel Sınav/Final Juri | 1 | 65 |
| Toplam | 4 | 100 |
| Yarıyıl İçi Çalışmalarının Başarı Notu Katkısı | 35 |
|---|---|
| Yarıyıl Sonu Çalışmalarının Başarı Notuna Katkısı | 65 |
| Toplam | 100 |
Kurs Kategorisi
| Temel Meslek Dersleri | X |
|---|---|
| Uzmanlık/Alan Dersleri | |
| Destek Dersleri | |
| İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri | |
| Aktarılabilir Beceri Dersleri |
Dersin Öğrenim Çıktılarının Program Yeterlilikleri ile İlişkisi
| # | Program Yeterlilikleri / Çıktıları | Katkı Düzeyi | ||||
|---|---|---|---|---|---|---|
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
| 1 | Turizm ve Konaklama işletmeciliğinin temel kavramlarını anlama, açıklama ve kullanma becerileri | X | ||||
| 2 | Turizm ve Konaklama işletmelerinde, yönetim teknikleri ve uygulamalarını analiz etme ve tasarlama | X | ||||
| 3 | Turizm ve Konaklama işletmeciliğinin planlama, örgütleme, yöneltme, eşgüdüm ve denetim fonksiyonlarını açıklama ve uygulamalarıyla anlama. | X | ||||
| 4 | Turizm ve Konaklama işletmeciliğinin stratejik, taktik ve operasyonel boyutlarını anlama | X | ||||
| 5 | Turizm endüstrisinin modern tekniklerini ve teknolojik araçlarını kullanma kabiliyeti. | X | ||||
| 6 | Bilgi ve becerileri, alternatif turizm alanlarında verimli bir şekilde uygulama kabiliyetini geliştirme. | X | ||||
| 7 | Turizm ve Konaklama işletmeciliğinin teorik çerçevesi yanında uygulamasına konsantre olma. | X | ||||
| 8 | İletişim becerilerini geliştirmek | X | ||||
| 9 | Turizm endüstrisindeki eğilimleri anlama. | X | ||||
| 10 | Turizm endüstrisinde kalite bilincine sahip olma. | X | ||||
| 11 | Turizm endüstrisinde çalışma etiği ve sosyal sorumluluğu benimsemek. | X | ||||
ECTS/İş Yükü Tablosu
| Aktiviteler | Sayı | Süresi (Saat) | Toplam İş Yükü |
|---|---|---|---|
| Ders saati (Sınav haftası dahildir: 16 x toplam ders saati) | |||
| Laboratuar | |||
| Uygulama | |||
| Derse Özgü Staj | |||
| Alan Çalışması | |||
| Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi | 15 | 10 | 150 |
| Sunum/Seminer Hazırlama | |||
| Projeler | |||
| Raporlar | |||
| Ödevler | |||
| Küçük Sınavlar/Stüdyo Kritiği | |||
| Ara Sınavlara/Ara Juriye Hazırlanma Süresi | |||
| Genel Sınava/Genel Juriye Hazırlanma Süresi | |||
| Toplam İş Yükü | 150 | ||
