2014'ün İz Bırakan Öğrencileri Fakülteleriyle Buluştu
26.11.2014

2013-2014 akademik yıl sonunda seçilen Atılım Üniversitesinin 50 İz Bırakan Öğrencileri'nden halen Üniversitemizde eğitim görenlerle birlikte öğrencilerin bağlı bulundukları fakülte dekanları, bölüm başkanları ve öğretim elemanları Kasım ayı içerisinde buluştular. Provostluğun bu yıl başlattığı  program çerçevesinde gerçekleşen toplantıya, Provostumuz Prof. Dr. Hasan Akay ile birlikte Kültür Müdürlüğü, Kariyer Planlama ve Mezunlarla İlişkiler Koordinatörlüğü ve Kurumsal İşletişim ve Tanıtım Müdürlüğü temsilcilerinin yanı sıra evsahibi olarak fakülte dekanı, bölüm başkanları ve öğretim elemanları katıldı.

Toplantılarda öğrenciler iz braktıkları konularda katılanlara bilgi vererek programın kendilerine faaliyetlerinin taktir görmesi ve onlara hedefler sağlaması açısından yararlı olduğuna değindiler. Öğrenciler, programa seçilmeden önce ve seçildikten sonra da çalıştıkları Başarıyı Paylaşım, LAP Lisans Araştırma Projeleri, ASEL 351 Sosyal Sorumluluk Projeleri, Atılım'ı Yaşamak, Hayata Atılım ve Girişimcinin Atılımı gibi programlardaki faaliyetleri ile birlikte yurt dışı ve müfredat dışı staj deneyimlerinden, sanayi projelerinden, sunum yaptıkları konferanslardan bahsettiler; Üniversite'ye bağlılık ve hizmet verme duygularını dile getirdiler.

Çift anadal yapan öğrencilerimiz iki ayrı daldaki yüklü programlarını önceden plan yaparak, zamanlarını iyi yöneterek ve çok çalışıp aynı anda ders dışı etkinliklerini ve sosyal hayatlarını güç de olsa yürütmeyi nasıl başardıklarını anlattılar.  Daha fazla etkinliklere katılabilmek için ders programlarının haftada bir gün öğleden sonrası boş bırakılacak şekilde yapılması, kampüsteki etkinliklerin mümkünse saat 16:00'dan sonra olması, programa seçilmek için kullanılan kriterlerden genel not ortalamasının etkisinin azaltılması gibi önerilerde bulundular.

Öğrencilerin programa başvurmaları için en etkili teşvikin öğretim elemanlarının kendilerini aday göstermesi ile olduğunu belirterek, bu konuda danışmanlığın öneminden bahsettiler.  Bir kısmı toplam iki hakları olduğu için gelecek yılki yarışmaya da katılacaklarını söyleyerek, programa başvuru sürecinin kendilerine ayrıca yaptıkları faaliyetleri zamanında belgeleme alışkanlığı öğrettiğinden söz ettiler.

Toplantılara ev sahipliği yapan fakülte temsilcileri, öğrencilerimizin başarılarından gurur duyduklarını, onları tebrik ettiklerini, başarılarının sürekli olmasını dilediklerini söyleyerek; İz Bırakanlar Programı'nın yararlarının büyük olduğunu ve bu yıl başlatılan İz Bırakanlarla Buluşma Programı'nın ileride tüm fakültelerin yöneticileri ve temsilcileri ile birlikte geçekleşmesini temenni ettiler.  Bunun daha fazla sinerji yaratacağını belirttiler.

Ziyaretler aşağıdaki şekilde gerçekleşti

•        17 Kasım 2014 Mühendislik Fakültesi ile mensupları ile buluşma.

Katılan İz Bırakanlar ve bölümleri:

• Tuğçe Çekilli, İmalat Mühendisliği Bölümü
  • Umut Demiralan, Makine Mühendisliği Bölümü
  • Abdullah Emre Ekinci, İnşaat Mühendisliği Bölümü
  • Mehmetcan Fal, Bilişim Sistemleri Mühendisliğ ve Psikoloji (çift anadal)
  • Burcu İyison, Yazılım Mühendisliği Bölümü
  • Sercan Sopacı, İnşaat Mühendisliği Bölümü
  • Turan Ozan Şahbenderoğlu, Yazılım Mühendisliği Bölümü
  • Fatma Nur Şen, Makine Mühendisliği Bölümü
  • Şafak Tarazan, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü
  • Mustafa Anıl Tuncel, Yazılım Mühendisliği Bölümü
  •
    • 19 Kasım 2014 Fen Edebiyat Fakültesi mensupları ile buluşma.
  • Katılan İz Bırakanlar ve bölümleri:

• Elçin Çağlar, Psikoloji
  • Damla Doğru, Psikoloji
  • Sümeyra Haşimoğlu, Psikoloji
  • Yıldız Merve Kutlu, Psikoloji B
  • Yeliz Pektaş, İngiliz Dili ve Edebiyatı
  • Sena Tekinay, Psikoloji
  •
    • 20 Kasım 2014 Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Hukuk Fakültesi ve İşletme Fakültesi mensupları ile buluşma.
  • Katılan İz Bırakanlar ve bölümleri:

• Aslınur Demir, Hukuk Fakültesi
  • Kemal Çağrı Derekaya, Hukuk Faültesi
  • Cem Kalsen, Hukuk Fakültesi
  • Yeliz Ünal, Moda ve Tekstil Tasarımı
  • Gönül Yazar, Moda ve Tekstil Tasarımı
  • Utku Yıldız, Uluslararası İlişkiler ve Mütercim Tercümanlık (çift anadal
    • İz Bırakan öğrencilerimizin başarılarının sürekli olmasını diliyoruz.
  •
  • Programla ilgili bilgileri http://izbirakan50ogrenci.atilim.edu.tr/ adresli sayfadan öğrenebilirsiniz.