Atılım Üniversitesi’nde Daha Sağlıklı Bir Gelecek İçin “Sigaraya Karşı Kampanya” Başlatıldı
28.06.2009

Akciğer başta olmak üzere, gırtlak, ağız, dil, mide on iki parmak, ince ve kalın bağırsak, karaciğer, cilt, göğüs, rahim ve prostat  kanserlerinin, göz ve beyin tümörlerinin çoğunlukla temeldeki sebebi olarak gösterilen sigara konusunda Türkiye Yeşilay Cemiyeti Raporu’nda günde bir paket sigara içen birinin içmeyen birine göre akciğer kanserine yakalanma ihtimali 20 misli fazla olduğu belirtiliyor.
17. yy’da ilk kez tütünle tanışan ülkemizde bugün çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu yirmi iki milyonu aşkın sigara tiryakisiyle bu risk giderek büyüyor.
 
Oluşturduğu yaşamsal tehlikeler yanında işgücü, sağlık harcamaları gibi pek çok açıdan ekonomik kayba yol açan sigaranın hayatımızdan çıkarılması amacıyla yapılan çalışmalara Atılım Üniversitesi’nde başlatılan “sigarayı bırakalım” kampanyası ile devam ediliyor.  Ankara Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen kampanya Atılım Üniversitesi mensupları tarafından da destekleniyor. 19 Temmuz 2009’da uygulamaya konulacak olan yeni düzenlemelerden önce başlatılan kampanyada sigaranın anlamsızlığı “ARAGİS: Ters yüz ettik bu bile çok daha anlamlı geldi!” sloganıyla özdeşleştiriliyor.

Topluma gerek bilimsel,  gerek sosyal, gerekse kültürel alanlarda yol gösteren, örnek olan Üniversitelerin evrensel değerleri yücelten yapısından yararlanacak olan kampanya ile dünyanın gelişmiş birçok ülkesinde yıllar önce başlayan, giderek katı kurallarla uygulanan ve giderek azaltılan bu zararlı alışkanlıktan Ülkemiz gençlerinin de kurtulması hedefleniyor.

http://www.ssuk.org.tr/MveB/4207.doc
http://www.ssv.org.tr/sigarasizhayat.asp
http://www.ssv.org.tr/sigarazarar.asp

Atılım Üniversitesi’nde Daha Sağlıklı Bir Gelecek İçin “Sigaraya Karşı Kampanya”  Başladı …