Turizm Ve Otel İşletmeciliği Öğrencileri Ulucanlar Cezaevi Müzesindeydi
13.12.2016

İşletme Fakültesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü Lisans Öğrencileri ve Turizm İşletmeciliği Yüksek Lisans Öğrencileri almakta oldukları derslerin Öğretim Üyesi Doç.Dr. Gül Güneş ile birlikte 18 Kasım 2016 tarihinde Kültür Turizmi ve Dark Turizm türlerine yönelik örneklerin yerinde gözlemlenmesi amacıyla bir ziyaret gerçekleştirdiler. Öğrenciler ayrıca yerel yönetimlerden belediyelerin turizm gelişiminin yönlendirilebilmesi açısından önemini de bu ziyaret sayesinde gözlemleme imkanına sahip oldular. Öğrenciler öncelikle 2011 yılında Avrupalı Seçkin Destinasyonlar (EDEN) ödülünü alan Hamamönü’nde kültür turizmine ilişkin cazibe unsurlarını ziyaret ettiler, el sanatları ustaları ile biraraya geldiler ve turistik ürün satış noktalarını gezdiler, bu esnada kendilerine eşlik eden Altındağ Belediyesi yetkililerinden de bilgi edindiler. Daha sonra 1925 ve 2006 yılları arasında Altındağ ilçesinin Ulucanlar semtinde faaliyet göstermiş olan ve Türk siyasi ve edebi hayatında da önemli bir yere sahip Ulucanlar cezaevine gittiler. Ankara Merkez Kapalı Ceza ve Tutukevi olarak da bilinen Ulucanlar Cezaevi, 1 Temmuz 2006’da kapatılarak Altındağ Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve 2010 yılında tamamlanan restorasyon çalışmaları sonucunda Türkiye’de dark turizm açısından oldukça önemli bir örnek müze haline dönüştürülmüştür.