URAP Alan Sıralamaları 2016
22.09.2016

ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde yer alan URAP 2016 yılı için alan sıralamalarını açıklamıştır. URAP alan sıralamasında; makale ve atıf konusunda güvenilir kaynaklardan biri olan InCites verileri kullanılmaktadır. Alanlara göre açıklanan üniversite sayısı, o alanda yayınlanan makale yoğunluklarına göre, 50 ile 1000 arasında değişmektedir. Toplam 41 alanın incelendiği alan sıralamaları çalışmasında Türk üniversiteleri 18 alanda yer almıştır.

Atılım Üniversitesi, Matematik alanında Dünyada yer alan ilk 750 üniversite içinde 530. sırada yer almıştır. Türkiye’de Matematik alanında 11 üniversite yer alırken, Atılım Üniversitesi Türkiye’de Matematik alanında 6. , vakıf üniversiteleri arasında ise 1. sırada yer almıştır.