Yoksullukla Mücadele Konferansı
06.11.2008

BM tarafından yürütülen  “Yoksulluğa Karşı Hepbirlikte” kampanyasının startı Atılım Üniversitesi’nde verildi.

Dünya genelinde geçtiğimiz yıl yoksulluğa karşı duran 44 milyon kişilik rekorun geliştirilmesi ve kampanyanın daha geniş bir alanda etkili olabilmesi için UNICEF Türkiye Temsilcisi Reza Hossaini “Yoksullukla Mücadele” konulu konferansıyla Atılım Üniversitesi öğrencileriyle biraraya geldi.

17 Ekim 2008  Cuma günü Seyhan Cengiz Turhan Konferans Salonu’nda yapılan konferansta ilk olarak söz alan Üniversitemiz İşletme Fakültesi Dekan Yardımcısı Yard. Doç. Dr. Salih Ak, daha önce bir çok kez Asya ve Afrika’da bulunmuş ve yoksullukla mücadele, eğitim, sürdürülebilir çevre gibi konularda önemli görevler yapmış olan Sayın Hossaini’yi  ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Daha sonra söz alan Reza Hossaini yoksulluğun tanımını yaparak başladığı konuşmasında, kişi başına düşen milli gelir, sağlık ve eğitim harcamaları gibi çeşitli ölçülere göre yapılacak tanımın farklılaşabileceğine işaret etti.

Konferansı sırasında Dünya yoksulluk haritasını sergileyen Hossaini, ülkeler arasında karşılaştırma yaparak,  Afrika ve Asya ülkeleri ile Avrupa ve Kuzey Amerika arasındaki yoksulluk farkına dikkat çekti.

Yoksullukla mücadelede ilk adımın sorunun bilincine varmak olduğunun altını çizen Hossaini, bireysel ve kolektif sorumluluklarımızı üstlenmek gerektiğini söyleyerek,  çeşitli düzlemlerde oluşturulacak ve birbiriyle eşgüdüm içinde yürütülecek işbirliği programlarının yoksullukla mücadelede hayatî bir önem taşıdığını belirtti.