Tez Savunmasına Girmek İçin Son Başvuru Tarihi ve Tez Teslimi ile ilgili duyuru

İlgili öğrencilerin dikkatine,

 

Akademik takvimde belirtildiği üzere http://sbe.atilim.edu.tr/tr/akademik-takvim

 

Tez Savunmasına Girmek İçin enstitüye A-6 "Yüksek Lisans/Doktora Tez Teslim Raporu Formu" nun (bkz. http://sbe.atilim.edu.tr/tr/dilekceveformlarteslim edilmesinde Son Başvuru Tarihi 8 Nisan 2013'tür. Tez dilekçesinin teslimi ile birlikte, jüri 27 Mayıs-7 Haziran tarihleri arasında olacak şekilde (bkz. http://sbe.atilim.edu.tr/tr/akademik-takvim) öğrencinin tez danışmanı tarafından önerilen* tez jürisi ilgili bölüm başkanlığı'na sunulacaktır. Bölüm başkanlığı uygun gördüğü takdirde, tez jürilerinin enstitüye bildirimi bölüm başkanlığı aracılığıyla olacaktır. 

 

Konuya ilişkin yönetmelik maddesi aşağıda veya linkte görülebilir. bkz. http://sbe.atilim.edu.tr/tr/yonetmelikveyonergeler/yonetmelikler

 

Jüri üyeleri belirlendikten sonra, tezler jüri üyelerine dağıtılmadan öğrenci tarafından Ö-15 formu (bkz. http://sbe.atilim.edu.tr/tr/dilekceveformlarenstitüye teslim edilecek,  jüri üyelerine dağıtılacak görevlendirme yazıları ve tez teslim tutanakları Arş. Gör. Nazlı Nur UZ'dan teslim alınacaktır. (nnuz@atilim.edu.tr)

Tez kopyaları tez jüri üyesi adedi kadar çoğaltılacak, enstitü için ayrı kopya basılmayacaktır.



A-6 formunun tesliminden sonraki tüm sürecin sonlandırılması (jüri üyelerinin enstitüye bildirimi ve tezlerin jüri üyelerine dağıtımı), 3 hafta uzatılmak kaydıyla en geç 29 Nisan 2013 Pazartesi olarak güncellenmiştir. 

 

* tez jürisine katılacak öğretim üyelerinin belirlenmesi, jüriye katılıma davet edilmesi ve jüri tarihi ile ilgili bilgilendirilmesi tez danışmanları tarafından yürütülecektir.

 

 

 

Yüksek lisans tezinin sonuçlanması

MADDE 34 –

 (1) Tezli yüksek lisans programındaki bir öğrenci, elde ettiği sonuçları tez yazım esaslarına uygun biçimde yazmak ve tezini jüri önünde sözlü olarak savunmak zorundadır.

(2) Yüksek lisans tez jürisi oluşturmak amacıyla, ilgili anabilim dalı başkanlığı, öğretim üyelerinin uzmanlık alanlarını göz önünde bulundurarak, her tez için beş öğretim üyesini Enstitü Yönetim Kuruluna önerir. Enstitü Yönetim Kurulu önerileri de dikkate alarak tez jürisini oluşturur ve atamasını yapar. Jüri, biri öğrencinin danışmanı ve en az biri Üniversite içindeki başka bir anabilim dalından veya başka bir yükseköğretim kurumundan olmak üzere üç öğretim üyesinden oluşur. Ayrıca, birisi ilgili anabilim dalından, diğeri Üniversite içindeki başka bir anabilim dalı ya da başka bir yüksek öğretim kurumundan olmak üzere iki yedek üye belirlenir.

(3) Jüri üyeleri, tezin kendilerine teslim edildiği tarihten itibaren en geç bir ay içinde toplanarak, öğrenciyi tez danışmanının koordinatörlüğünde tez savunma sınavına alır. Geçerli bir mazeret nedeniyle jürinin toplanamaması halinde, tez danışmanı tarafından toplanamama nedenleri, aynı gün yazılı olarak Enstitüye bildirilir. Yeni tez savunma sınavı tarihi, sınavın yapılamadığı tarihi izleyen onbeş günlük süreyi geçmemek üzere, Enstitü tarafından belirlenerek jüri üyelerine yazılı olarak bildirilir.

(4) Jüri üyeleri, tezle ilgili olarak Enstitü tarafından belirlenmiş formata uygun biçimde hazırladıkları tez değerlendirme raporlarını, tez savunma sınavı başlamadan önce öğrencinin dosyasına konulmak üzere Enstitüye teslim ederler.

(5) Tez savunma sınavı; tez çalışmasının sunulması ve bunu izleyen soru cevap bölümünden oluşan, en az 45, en çok 90 dakikalık ve izleyicilere açık olarak Enstitüde yapılan sözlü bir sınavdır.

(6) Tez savunma sınavının tamamlanmasından sonra jüri, izleyicilere kapalı olarak, tez hakkında, oy birliği ya da oy çokluğuyla kabul, ret veya düzeltme kararı verir. Bu karar, ilgili anabilim dalı başkanlığı adına, jüri başkanı tarafından tez savunma sınavının bitiminde tutanakla Enstitüye bildirilir.

(7) Tezi hakkında düzeltme kararı verilen öğrenci, kendisine ayrıca yazılı bir tebligat yapılmadan, en geç üç ay içinde gerekli olan veya önerilen düzeltmeleri yaparak tezini aynı jüri önünde ikinci kez savunmak üzere Enstitüye teslim eder. İkinci tez savunma sınavı sonunda da tezi reddedilen öğrencinin Enstitü ile ilişiği kesilir.

(8) Tez savunma sınavına, bu Yönetmeliğin 22 nci maddesinde belirtilen haklı ve geçerli bir mazereti olmadan gelmeyen öğrenci, tez savunma sınavı hakkını kaybeder ve öğrencinin Enstitü ile ilişiği kesilir.

(9) Tez savunma sınavının üçüncü fıkrada belirlenen sürelerde yapılamaması durumunda, sınavın yapılamadığı anabilim dalı başkanlığına Enstitü tarafından bildirilir. Anabilim dalı başkanlığının değerlendirmesi de dikkate alınarak sınavın yapılması için gerekli önlemler Enstitü Yönetim Kurulu tarafından alınır.