İzmir Tercih Fuarındaydık
06.12.2018

İzmir Tercih Fuarı

Ünitercih – Üniversite Tercih Fuarı organizasyonu kapsamında 6-7 Aralık 2018 tarihlerinde, İzmir ilinde düzenlenen fuar etkinliğinde üniversitemiz de stant açarak hazır bulundu. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği standımıza üniversitemiz Kurumsal Tanıtım Müdürü Sedat Karaçayır ve Tanıtım Uzmanı Özgür Hasılcı katıldı. Fuarda Prof. Dr. Füsun Terzioğlu öğrencilere, Sağlık Bilimleri Fakültesindeki bölümlerin anlatıldığı sunumuyla, bölümler ve meslekler hakkında detaylı bilgiler verdi.

Sağlık mesleklerinin geleceğin meslekleri arasında olduğunu belirten Prof. Dr. Terzioğlu, "Özellikle beslenme ve diyetetik bölümü günümüzde ülkemizde ve dünyadaki obezite sorunu açısından çok önemli bir bölüm. Ülkemizde kadınların yüzde 40-45 oranı obezite sorunu yaşamakta ve bu oran giderek artmaktadır. Gelişmiş ülkelerde de sağlıklı ve dengeli beslenmemek, kişiye özel diyetin belirlenmemesi, fast fooda eğilimler nedeniyle insanlar sağlıklı beslenmekten giderek uzaklaşmaktadır. Bu anlamda da beslenme ve diyetetik bölümü gelecekte hakikaten çığır açacak ve insanların sağlıklı beslenmesinde rehber olacak çok kritik bölümlerden biri. Aynı zamanda hemşirelik de tıp ve veterinerlikle birlikte Avrupa’da hareket alanına sahip meslek guruplarından biridir. Bu anlamda Avrupa’nın bütün ülkelerinde serbest dolaşım hakkına sahip olmaları, çalışma ve istihdamda olanakları onların fark yaratmalarına neden oluyor. Aynı zamanda hemşirelik de insanın yaşamının başından ölene kadar ihtiyaç duyulabilen çok önemli mesleklerden biri. Keza fizyoterapi ve rehabilitasyon bölümü de öyle. Aslında toplumun sağlığını yükseltecek, toplumun geleceğini yönlendirecek meslekler ve bu anlamda da öğrenciler açısından fark yaratacaklarını düşünüyorum” dedi.

İlgili haber detaylarına ulaşmak tıklayınız